Η νέα οπτική μας ταυτότητα υποστηρίζεται από ένα λιτό και ταυτόχρονα ζωντανό και περιεκτικό εικαστικό : δύο μορφές, όπου η μία (Δήμος) υποστηρίζει και κρατάει ψηλά το δημότη, ο οποίος όμως, έχει ευθύνη και πρέπει να συμμετέχει ενεργά για να κρατηθεί η ισορροπία (κάνοντας χρήση της μεταφοράς από τα καλλιτεχνικά αθλήματα όπως το ice skating, όπου για να υπάρχει επιτυχές αποτέλεσμα, οφείλουν και οι δύο συμμετέχοντες να κάνουν ταυτόχρονη προσπάθεια, ώστε να διατηρηθεί η ισορροπία και να μην “καταρρεύσει το χορευτικό”).

Τα νέα ζωντανά χρώματα, αποπνέουν αντίθεση και δυναμισμό (τονίζοντας την αποδοχή της διαφορετικότητας και την αποφασιστικότητα που απαιτείται για να γίνουν οι αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος μας. 

Πιο αναλυτικά, το νέο λογότυπο αποτελείται από α. ένα γραφικό (έμβλημα) και β. ένα σύντομο φραστικό (motto):

Το γραφικό αποτελείται από δυο πανομοιότυπα στοιχεία. Κάθε στοιχείο απεικονίζει μια ανθρώπινη μορφή, σχεδιασμένη με απόλυτη λιτότητα (θυμίζοντας τα ανθρωπάκια όπως θα τα ζωγράφιζαν μικρά παιδιά).

Το δύο στοιχεία (ανθρωπάκια) συνδέονται, με το ένα να βρίσκεται τοποθετημένο πάνω από το άλλο. Επίσης, το άνωθεν στοιχείο, είναι τοποθετημένο ανάποδα ενώ φαίνεται να στηρίζεται στο κάτω.

Η ένωση των δύο στοιχείων (το σημείο στήριξης και ισορροπίας) είναι τα χέρια τους ενώ το λογότυπο αποτυπώνει την “ένωση” των δύο στοιχείων, κάνοντας κοινή χρήση του ίδιου κεφαλιού.

Το σχήμα που δημιουργείται από τα χέρια των δύο στοιχείων με το κοινό “κεφάλι” ανάμεσα, προσομοιάζει με ένα μάτι (το οποίο κοιτά κατάματα τους δημότες , παραπέμπει στη διαφάνεια σε όσα κάνουμε και προσφέρει έμμεση αναφορά στο κομβικό στοιχείο του Δήμου Αλεξανδρούπολης, το φάρο)

Επίσης, δημιουργείται η αίσθηση της ισορροπίας και της κίνησης, μέσα από μια μικρή κλίση που χαρακτηρίζει το έμβλημα.

Το φραστικό που συνοδεύει το έμβλημα,  “Δήμος για Όλους. Πρώτα Εσύ!”, εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο το σεβασμό και τη σημασία που δίνουμε στις  ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε δημότη και της κάθε δημότισσας ξεχωριστά.

# φροντίζουμε

#νοικοκυρεύουμε

#διεκδικούμε

#δημιουργούμε

 

έναν πιο όμορφο, πιο φιλικό, πιο λειτουργικό

Δήμο για Όλους!