Ο Γιάννης Ζαμπούκης,  του  Κωνσταντίνου και της Χριστίνας, γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη.

Το 1996 αποφοίτησε από την Νομική Σχολή Κομοτηνής. Είναι Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Συμμετείχε για πρώτη φορά στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Ιουνίου 2019 με την Δημοτική παράταξη “Δήμος για όλους –  Πρώτα εσύ!” και εκλέχτηκε Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης με ποσοστό 52,22%.

Πριν την ενασχόλησή του με την πολιτική και την εκλογή του, στην πρώτη και μοναδική προσπάθειά του, δραστηριοποιούνταν επαγγελματικά με εμπειρία είκοσι και πλέον ετών στην ενεργή δικηγορία, τόσο στην Αλεξανδρούπολη όσο και σε όλη την Ελλάδα.

Είναι μετεκπαιδευμένος στην Ιατρική Διαμεσολάβηση στο Δ.Π.Θ. και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου ειδίκευσης στη Βιοηθική ( MSc bioethics) επίσης του Δ.Π.Θ..

Είναι διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής του Υπουργείου Δικαιοσύνης Ελλάδος (Mediator – ADR HELLENIC CENTER) και  εκπαιδευτής υποψήφιων διαμεσολαβητών στο ADR, ιδρυτής και πρόεδρος του ΙΝΚΑΔΑ (Ινστιτούτου Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Αλεξανδρούπολης) υπό την αιγίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης (ΦΕΚ 3095).

Είναι πιστοποιημένος υπεύθυνος προστασίας προσωπικών δεδομένων (GDPR Data Protection Officer – από την TUV HELLAS).

Επίσης, συμμετείχε ως μέλος στη συντονιστική επιτροπή του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την προώθηση της διαμεσολάβησης (υπουργική απόφαση 172/15-1-2014,ΦΕΚ 79/2014) και ως πρόεδρος στη νομαρχιακή επιτροπή διακανονισμού εμπορικών μισθώσεων του ν.4013/2011 από το 2012 έως το 2018.

Διετέλεσε Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης από τον Μάρτιο του 2014 έως το 2019.

Τα 4 χρόνια διοίκησής του στον Δήμο Αλεξανδρούπολης χαρακτηρίζονται από εξωστρέφεια, συνέργειες και άμεση επαφή με την τοπική κοινωνία. Ο ίδιος και η ομάδα του οραματίζονται, σχεδιάζουν και υλοποιούν με γνώμονα τις αρχές της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης και κύριο μέλημά τους τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας των κατοίκων και των επισκεπτών. Στόχος του να γίνει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης ένας δήμος ακόμη πιο ελκυστικός, ανθρώπινος και ενεργειακά αυτόνομος.

Το αγαπημένο του  μότο είναι “Σχεδιάζουμε με επίκεντρο τον άνθρωπο”.

# φροντίζουμε

#νοικοκυρεύουμε

#διεκδικούμε

#δημιουργούμε

 

έναν πιο όμορφο, πιο φιλικό, πιο λειτουργικό

Δήμο για Όλους!